Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A reggeli ébredés után
  2018-10-03 11:12:05, szerda
 
   
 



Főoldal / Kuriózum / 9 dolog, amit érdemes elvégezni még reggel 9 óra előtt, hogy jobban induljon a nap!
9 dolog, amit érdemes elvégezni még reggel 9 óra előtt, hogy jobban induljon a nap!
Posted on 2018/09/30 by Bellini in Kuriózum
Megosztás
Csirip
Gondold csak végig a reggeli rutinodat - felkelés, mosakodás, fogmosás, fésülködés, öltözködés, majd kávéval a kézben rohanás a munkába - elég egyhangú és unalmas, nem igaz? Nem is csoda, hogy a nap többi részéhez sincs már elég kedved. Viszont ha valami új frissességet csempészel a reggeli szokásaidba, hihetetlen energiákkal tudod feltölteni magad.

9 dolog, amit érdemes elvégezni még reggel 9 óra előtt, hogy jobban induljon a nap!

Igaz, hogy a következőkben felsorolt dolgok megvalósításáért kicsit korábban kell kelni, de hidd el megéri, mert frissen és energikusan tudsz majd nekivágni a napi feladataidnak. Szóval jöjjön az a 9 dolog, amit érdemes elvégeznünk még reggel 9 óra előtt:

1. Állítsd az ébresztődet korábbra
Ébredés után csupán annyi időd van, hogy a ruhádat gyorsan magadra kapd és már indulsz is ki az ajtón? Akkor változtass kicsit, hiszen ahhoz, hogy kialakíts egy kellemes reggeli rutint idő kell. Kelj olyan időpontban, hogy legyen elegendő időd összeszedni a gondolataidat és ráhangolódni a feladataidra. Elég 10 vagy akár 5 perccel korábban kelni, ami nem olyan nagy megerőltetés.

2. Szívd magadba a reggeli nap sugarait
Őseink nem hiába keltek és feküdte a Nappal egyszerre. Habár felgyorsult világban élünk, de szánj arra időt, hogy ébredés után kiállj a teraszra, vagy az ablakba és hagyd, hogy a Nap sugara feltöltsön. Ez nem csak energiát ad, hanem az anyagcserédet, a koncentrációsképességedet is felpörgeti.

3. Meditálj
Akár a Nap sugaraiban sütkérezve, akár egy csésze reggeli tea kíséretében csendesedj el egy kicsit. Gondold át, hogy milyen terveket valósítanál aznap meg. Állj feladataidhoz pozitívan, és ne stresszelj a határidőktől, megbeszélésektől, késésektől.

4. Szentelj időt a nyújtózódásra
A reggeli nyújtózódás nem csak a csontoknak, izmoknak és az ízületeknek tesz jót, hanem az elmének is. Segítségével átmozgatjuk az egész testet, fokozzuk a vérkeringést, így könnyebben indulhat a nap.

5. Hallgass inspiráló zenéket
Már számos tanulmány támasztotta alá, hogy egyes zeneszámok pozitívan hatnak az elmére és a gondolkodásra, ezért nem árthat, ha ezekhez hasonló melódiákkal indítod a napot. Ha megerősítésre van szükséget, hallgass inspiráló szövegeket tartalmazó felvételeket, viszont ha relaxálni szeretnél, akkor válassz nyugtató dallamokat.

6. Készíts tápláló reggelit
Rengeteg ember kihagyja a reggelit, egyszerűen azért, mert nincs rá elég idejűk. Pedig ez elég nagy hiba, hiszen a szervezetnek szüksége van a táplálékra ahhoz, hogy lendületesen teljesítsen a nap folyamán. Akár joghurt, akár müzli, vagy gyümölcs, valami kis apró dolgot mindenképpen faljunk, mielőtt kilépünk a ház ajtaján.

7. Igyál elegendő vizet
A dehidratáció egyre gyakoribbá vált manapság az emberek körében. Figyelnünk kell a megfelelő mennyiségű víz bevitelre, ezért felkelés után jót tesz egy pohár citromos víz lehúzása, mert felfrissít, beindítja az emésztőrendszert és kiűzi a méreganyagokat is. A nap további részében se feledkezzünk el a vízfogyasztásról!

8. Gondolj hálával a dolgaidra
Akár hálanapló vezetésével, akár ha megköszönjük, hogy ezt a reggelt is megérhettük egészségben, ne felejtsünk el hálásak lenni mindazért, amink van. Másoknak is mosolyt csalhatunk az arcára, ha hagyunk kedves kis üzeneteket.

9. Mondogass pozitív kijelentéseket
Ha igazán koncentrálni szeretnénk életünk egyik fontos feladatára, akkor mindenképpen pozitívan érdemes hozzáállnunk. Ne hagyjuk, hogy a negatív energiák, a kétségek se a félelmek elvegyék a kedvünket. Pozitív kijelentések segítségével csak tovább erősíthetjük magunkat.

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Címkék: megbeszélésektől, emésztőrendszert, vízfogyasztásról, megvalósításáért, kijelentéseket, méreganyagokat, feladataidhoz, következőkben, anyagcserédet, gondolataidat, gondolkodásra, feladataidnak, megerősítésre, nyújtózódásra, mindenképpen, határidőktől, koncentrálni, feladataidra, szervezetnek, hozzáállnunk, megerőltetés, dehidratáció, ráhangolódni, frissességet, lendületesen, kijelentések, vérkeringést, erősíthetjük, megköszönjük, segítségével, felvételeket, feledkezzünk, vezetésével, megérhettük, egészségben, ébresztődet, reggeli rutinodat, kézben rohanás, munkába –, reggeli szokásaidba, következőkben felsorolt, napi feladataidnak, ébresztődet korábbra, ruhádat gyorsan, kellemes reggeli, csésze reggeli, reggeli nyújtózódás, ízületeknek tesz, egész testet, szervezetnek szüksége, táplálékra ahhoz, dehidratáció egyre,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyökössy Endre - Virágok virág...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Albert Einstein gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  Éretlen vers  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png nő  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bounty krémes  A sors  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy bizonyos határt  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Éretlen vers  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Irgalom és ítélet  Akarat  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png telefon  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Garai Gábor - Takarítás  Png kutya  Reménység és erő Krisztustól e...  Próbálj meg ...  Gonosz démon-álarc  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Png kislány  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Lóhere  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Ami embereknek lehetetlen, az...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem számIt  Png kutya  Nagyi telefonál  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Bertolt Brecht -től idézet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A másik dolog,  Örülök, hogy látlak!  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Idő  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
reggeli rutinodat, kézben rohanás, munkába &#8211, reggeli szokásaidba, következőkben felsorolt, napi feladataidnak, ébresztődet korábbra, ruhádat gyorsan, kellemes reggeli, csésze reggeli, reggeli nyújtózódás, ízületeknek tesz, egész testet, szervezetnek szüksége, táplálékra ahhoz, dehidratáció egyre, emberek körében, megfelelő mennyiségű, pohár citromos, negatív energiák, félelmek elvegyék, megbeszélésektől, emésztőrendszert, vízfogyasztásról, megvalósításáért, kijelentéseket, méreganyagokat, feladataidhoz, következőkben, anyagcserédet, gondolataidat, gondolkodásra, feladataidnak, megerősítésre, nyújtózódásra, mindenképpen, határidőktől, koncentrálni, feladataidra, szervezetnek, hozzáállnunk, megerőltetés, dehidratáció, ráhangolódni, frissességet, lendületesen, kijelentések, vérkeringést, erősíthetjük, megköszönjük, segítségével, felvételeket, feledkezzünk, vezetésével, megérhettük, egészségben, ébresztődet, energikusan, szokásaidba, összeszedni, elvégeznünk, energiákkal, felgyorsult, teljesítsen, ízületeknek, valósítanál, nyújtózódás, átmozgatjuk, kíséretében, melódiákkal, támasztotta, zeneszámok, csontoknak, felfrissít, fésülködés, dallamokat, üzeneteket, feltölteni, csempészel, hihetetlen, szövegeket, mennyiségű, tartalmazó, csalhatunk, könnyebben, változtass, sugaraiban, feladatára, gyakoribbá, csendesedj, felpörgeti, táplálékra, öltözködés, feltöltsön, felejtsünk, egyszerűen, sütkérezve, stresszelj, figyelnünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2678
  • e Hét: 26309
  • e Hónap: 42709
  • e Év: 164582
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.